Materiale

În acest meniu aveți o mică introducere în gama de materiale pe care le colectam de la persoane fizice si juridice.

Ai mai mult de 10 kg de deșeuri și nu ai cum sa le aduci la sediu?
Venim noi la tine!

Metale Neferoase

Metale Feroase

Plastic, Sticlă, Carton

Electronice și Electrocasnice

Știați că...?

Indiferent dacă este vorba despre metale feroase ,metale neferoase sau alte deșeuri, ECOLECT N-EST vă poate oferi un concept corespunzător de prelucrare si utilizare a fiecărei materii reciclabile.

Metalele feroase conțin un anumit grad de fier (denumirea sa derivă din termenul latin care semnifică fierul ).În ceea ce privește metalul feros, oțelul,un aliaj de fier, este cel mai reciclat material atât in Statele Unite cât și la nivel global.

Întrucât oțelul nu-și pierde proprietățile fizice pe parcursul procesului de reciclare, metalele feroase sunt reciclate de ceva mai mult de un secol.

Metalele neferoase reprezintă toate metalele în afară de fier- materiale precum aluminiul sau zincul, dar si altele.

Prelucrarea metalelor neferoase cum ar fi cuprul ,aluminiul, zincul, bronzul, alama și diverse aliaje rezultate din industrie și din sortarea deșeurilor industrial, ca o sursă valoroasă de materii prime secundare,reprezintă, în aceste vremuri de reducere a disponibilității materiilor prime, o soluție economică și responsabilă.

Ne putem ocupa de următoarele tipuri de metale neferoase în scopul eliminării și prelucrării  ca materie primă și de reciclarea profesionistă a lor-vase de aluminiu, cutii de aluminiu UBC (Used Beverage Can),bucăți de aluminiu, cupru, resturi neferoase, zinc.

Sticla se descompune in apoximativ un million de ani ,fiind,de departe,cel mai rezistent deșeu produs de umanitate?

Sticla ,pe langă carton,hârtie,plastic,este cel mai utilizat ambalaj folosit in casă?

Costurile de reciclare sunt mai mici decât cele de producție a sticlei din materii prime?

În fiecare an se produc aproximativ 41 de miliarde de sticle si borcane?

În Belgia și Olanda se recicleaza sticla in proporție de 90 %?

În România,cantitatea monotorizată de sticlă pusă anual pe piața sub forma ambalajelor este de aproximativ 200 000 tone, la care se adaugă o cantitate nemonitorizată de peste 300 000 de tone de sticlă folosită în construcții ,precum si cantități importante de sticlă provenită din industria auto ?

Aproximativ 30 % din plasticul produs este folosit pentru ambalare?

Reciclând o sticlă de plastic se economisește energie pentru funcționarea unui bec de 60 W timp de 6 ore?

Din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau 1 m2 de covor?

Pungile de plastic nu sunt biodegradabile;ajunse în ocean, aceste pungi determină moartea animalelor marine care se încurcă în ele sau le înghit?

Oportunități de reciclare

Plasticul poate fi folosit pentru :fibre de polyester (75 %) ,folosite la rândul lor ca materie primă pentru covoare, tapițerii, jucării, industria auto, etc.Avantajele produselor realizate din plasticul reciclat constau într-un cost de fabricație mai ieftin față de cele realizate din materii prime.

Prin reciclarea unui kg de carton pentru lactate și sucuri (30-35 de cutii de 1 litru) reducem cu 1 kg CO2 (pentru că împiedicăm depozitarea lor la groapa de gunoi)

Pentru a produce hârtie prin reciclarea cartonului se folosește cu 70 % mai puțină energie decât dacă procesul ar fi cel convențional (adică prin extragerea celulozei din lemn).

Hârtia și cartonul pot fi reciclate doar de 10 ori ?

Acestă categorie a deșeurilor reciclabile poartă prescurtarea “DEEE” și cuprinde orice echipament care se contectează la priză, are un cablu, baterie sau placă de circuit, ca de exemplu:frigidere, cuțite electrice, ceasuri deșteptătoare, dispozitive pentru sudură sau jocuri video,etc.

Conform unui studiu Eurostat, Romania recicla aproximativ 1,2 kg de DEE pe cap de locuitor in 2012?Pana in 2021,conform Directivei Europene cu privire la DEEE ,va trebui să reciclăm 85 % din cantitatea medie anuală de DEEE generate în gospodării în 2015 era de 7,3 kg/persoană,ceea ce înseamnă că ținta de colectare pentru țara noastră este undeva la 6,2 kg/persoană.

Deșeurile electronice conțin 7 %  din rezerva totală de aur? De asemenea, mai conțin și argint, platină și metale rare precum antimoniu, beriliu, indiu, galiu.

Soluții Business

Ridicăm materialele reciclabile periodic de la sediul dvs. la cele mai bune prețuri din zonă!

Close Menu